Nederland hennep land volgens Telegraaf

Nederland is volgens een artikel in de Telegraaf van zaterdag 24 december 2011 het Europese hennepland. Dit zou blijven uit cijfers van de taskforce hennep.

Wij merken als strafrechtadvocaat voor een hennepzaak in elk geval een toename van het aantal hennepzaken. Dit zal mogelijk te maken hebben met een grotere aandacht voor hennep van politie. De conclusie dat het allang niet meer zou gaan om kleine criminaliteit is wat kort door de bocht. Wij ervaren weliswaar een grotere aandacht en mogelijk ook toeneme van een strafzaak voor een criminele organisatie. Aan de andere kant is hennepteelt vaak de oorzaak van particulieren die in de schulden zijn gekomen. Ook wordt tegenwoordig als enkele mensen iets samen doen al direct het label ‘ criminele organisatie’ geplakt. Vaak is hierdoor ook het afnemen van gesteld crimineel voordeel voor het Openbaar Ministerie eenvoudiger.

Hoe dan ook is het advies niet mee te werken aan een doorzoeking van uw woning, al is er mogelijk een hennepkwekerij aanwezig. Na een inval is het advies direct uw strafrechtadvocaat te bellen. Het afleggen van een verklaring of het geven van toestemming kan al snel leiden tot vele duizenden euros of tienduizenden aan gesteld crimineel voordeel, dus als boete voor uw henepkwekerij.

Bron: www.Telegraaf.nl 

Nederland is het Europese hennepland

ROTTERDAM -  Nederland telt naar schatting 40.000 henneptelers. Hiermee is Nederland lijstaanvoerder binnen Europa. In de teelt wordt jaarlijks ongeveer 2 miljard euro winst gemaakt.

Dat blijkt uit cijfers van de politie en de Taskforce aanpak georganiseerde hennepteelt. Volgens de politie heeft de wietteelt zijn onschuld allang verloren. Het zijn geen onschadelijke thuiskwekers, maar grote criminele organisaties die achter de vele hennepkwekerijen zitten. „Zij schuwen geweld, corruptie en liquidaties niet”, aldus de politie.

Afgezien van het criminele aspect bestrijdt de politie hennepkweek ook omdat er geregeld gevaarlijke situaties ontstaan. Vaak wordt voor deze kweekplaatsten illegaal stroom afgetapt, wat brandgevaar oplevert. Dat was voor netbeheerder Stedin dan ook de directe aanleiding om met een geurkaart in te zetten op de aanpak van hennepteelt.

Jaarlijks worden rond de 5000 kwekerijen ontmanteld, wist programmamanager Erik de Borst van de taskforce toen de geurkaart in Rotterdam werd geïntroduceerd. Hij hoopt in ieder geval dat er meer meldingen binnenkomen nu mensen een hulpmiddel hebben om kwekerijen te herkennen. De meeste worden opgerold na een melding van een omwonende.

Post to Twitter

Categorieën: Hennepkwekerij, Hennep

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Een reactie plaatsen

velden met een * zijn verplicht
Direct gratis contact met een Strafrechtadvocaat!

U heeft een strafrechtadocaat nodig? Mogelijk heeft u recht op een Pro Deo Advocaat. Dit heet ook wel gratis advocaat of advocaat van onvermogen.

Dit kunt u nu makkelijk regelen door het formulier op deze website in te vullen. Een ervaren advocaat die ook Pro deo zaken behandelt neemt dan met spoed contact met u op!